بیانات حضرت ایت الله کعبی در همایش قدردانی از فعالان فرهنگی ورزشی اجتماعی محلات اهواز با همت کانون ورزش محلات وهیات فوتبال ومدیریت اجتماعی استانداری واداره کل ورزش وجوانان خوزستان با میزبانی مرکز علمی فرهنگی امام حسین علیه السلام:
عید غدیر انگیزه و نشاط و حرکت ایجاد میکند و بنمایه هویت ایرانی و اسلامی است و در عمق فرهنگ و هویت ملت ایران ریشه دارد.
«قوّ علی خدمتک جوارحی و اشدد علی العزیمه جوانحی» بر پایه این سخن معروف حضرت امیرالمؤمنین (علیهالسلام) که در دعای کمیل نیز آمده و به نوعی شعار ورزشکاران است، ما از خداوند میخواهیم که قدرت، سلامت، نشاط، عزم و اراده را به اعضای بدن ما عطا کند تا در خدمت خدا و خلق خدا باشیم. به همین مناسبت، امروز در جشن غدیر از زاویهای متفاوت به مسئله ورزش نگاه میکنیم؛ نگاهی که از دل معارف نورانی اسلام و مکتب امیرالمؤمنین (علیهالسلام) نشأت میگیرد و چراغ راه ما در میدان ورزش، زندگی و خدمت به مردم خواهد بود.
دعای ما این است که خدایا، اندام ما را در خدمت به خودت نیرومند گردان و اراده و تصمیم ما را محکم ساز. این دعا به معنای تقویت جسم در مسیر بندگی خداست. بدین معنا که با تقویت جسم و افزایش نشاط، عقل سالم در بدن سالم شکل میگیرد تا بتوانیم بندگی خدا را به درستی انجام دهیم. ورزشکار باید در صف اول نماز جماعت مساجد محله باشد؛ در مساجد و حسینیهها و در هیئتهای محرم و جشن غدیر که اکنون برگزار میشود، هیئتهای ورزشی باید جلودار و فعال باشند.
پیام دوم این است که اراده قوی در مسیر موفقیت ضروری است. شما باید نشاط و زندگی را در میان جوانان توسعه دهید تا برخی آسیبهای اجتماعی مانند مواد مخدر، بیکاری، فقر و مشکلات روحی کاهش یابد. ورزش محلات باید کانونی برای کاهش آسیبهای اجتماعی باشد و فرصتهای اجتماعی را فراهم کند و از مسوولین هم تقاضا دارم برای تقویت ورزش محلات تلاش کنند.
سومین نکته این است که اخلاق سرمایه اصلی ورزش است. ورزش بدون اخلاق و نزاکت، معنایی ندارد. باید اخلاق و نزاکت در محیط ورزشی رشد یابد. پیروزی بدون اخلاق بیارزش است و حمایت از تیمهای ورزشی نیز باید توأم با اخلاق باشد. احترام به حریف، صداقت در مسابقه، رعایت قانون ورزشی و سخن نیکو همگی معیارهای ورزش اسلامی هستند.
چهارمین نکته این است که ورزشکاران باید الگوی اجتماعی باشند. ورزشکاران خوزستانی باید نماد امید و نشاط باشند و مدیران استان باید از جوانان محروم و خانوادههای آسیبدیده حمایت کنند. همبستگی ملی و وحدت اقوام باید مورد اهتمام قرار گیرد و ورزشکاران میتوانند نماد اخلاق و نشاط در جامعه باشند.
نکته پنجم این است که ورزش میتواند در خدمت تمدن اسلامی قرار گیرد. ورزش در جمهوری اسلامی متفاوت از ورزش در دنیای استکبار است. در شرایطی که غزه تحت فشار جنایتهای رژیم صهیونیستی قرار دارد، محیطهای ورزشی باید فضایی برای حمایت از حق، عدل و مقاومت باشند. پرچم فلسطین و پرچم مقاومت باید با افتخار در محیطهای ورزشی به اهتزاز درآید و نباید نسبت به این حوادث بزرگ تاریخی بیتفاوت باشیم. ما باید از فیفا انتقاد کنیم که مانع از اهتزاز پرچم فلسطین شده است و انتظار داریم وزارت ورزش و جوانان در برابر این ظلم آشکار مقاومت کند.
پنجشنبه ۲۲/ ۳/ ۱۴۰۴ اهواز _ جشن بزرگ غدیر