آیت الله کعبی سه شنبه ۹/ ۲/ ۱۴۰۴ در جمع اساتید حوزه علمیه قم در مدرسه صاحب الزمان عج اظهار کرد:
طبق آموزههای قرآنی جهاد تنها به قتال مختص نیست و همچنین همراه با سبیل الله می آید؛ در تعریفی که ارائه کردهایم برای جهاد چند عنصر وجود دارد؛ عنصر اول تولید قدرت و تلاش برای تبدیل ضعف به قدرت است؛ جهد یعنی تلاش خستگی ناپذیر و به کارگیری همه ظرفیتهای فکری، جسمی و روحی و روانی در راه خدا و به این وسیله قدرت تولید میشود «صناعه القوه»
بنا به آیات و روایت زیادی، جهاد واجب نفسی و واجب غیری است برای قتال که جنبه بازدارندگی دارد.
مصلحت اسلام عنصر دوم در تعریف جهاد است: قید «فی سبیل الله» برای جهاد با درنظر گرفتن مصلحت اسلام و مسلمین ترجمه میشود که خیلی میتواند گسترده باشد هم میتواند جهاد برای دعوت به توحید باشد و هم برای تحقق عدالت و پیشرفت و هم جهاد برای دفاع از سرزمین اسلامی همگی در قالب «سبیل الله» است.
ایستادگی و ضربه زدن به دشمن از عناصر مهم جهاد است ؛ اینکه در مقابل دشمن بایستیم و توطئههای آن را خنثی کنیم و به آن ضربه بزنیم.
مقابله با دشمن چند شکل است ممکن است جنبه بازدارندگی و تهدیدزدایی داشته باشد که میشود «صد». دوم ایستادگی برابر فتنه یا فساد است؛ سوم دفاع از دین برابر دشمن و رفع موانع از نشر دین همگی از مصادیق مبارزه با دشمن است. این مبارزه با دشمن خواه پیشدستانه و هوشمندانه باشد یا خواه مدافعانه باشد.
عنصر چهارم جهاد این است که باید تحت فرماندهی رهبر مدیر و مدبر دارای مشروعیت باشد؛ چه امام عصر باشد چه نائب امام در عصر غیبت که به آن ولی فقیه میگوییم؛ این ۴ عنصر باید وجود داشته باشد تا به آن جهاد اطلاق شود.