مرکز علمی فرهنگی امام حسین (ع)

تحت اشراف حضرت آیت الله عباس کعبی

شهید رئیسی خود را وقف خدمت به اسلام و ایران و کارآمدی نظام کرد

بیانات ایت الله کعبی در پژوهشکده شورای نگهبان:

هر میدانی که انسان بتواند ضعف را به قدرت تبدیل کرده و تهدیدات را به فرصت‌ها مبدل سازد، میدان جهاد است. افرادی که در این میدان حاضر شده و در مصاف با دشمنان قرار می‌گیرند، به دشمن ضربه زده و او را تضعیف می‌کنند و در خط فرمان رهبری الهی در عصر غیبت یعنی ولی فقیه، حرکت می‌کنند، مجاهد فی سبیل الله هستند.

به عنوان مثال، سفر اخیر ترامپ به منطقه و قرارداد با امارات متحده عربی برای تأسیس شهر هوش مصنوعی، به ارزش ۲۰۰ میلیارد دلار، نشان‌دهنده تلاش‌هایی است که از طریق هوش مصنوعی انجام می‌شود. هدف این پروژه‌ها داده کاوی اطلاعات، تاثیرگذاری بر اذهان و عواطف مردم منطقه به منظور پیشبرد اهداف نظام سلطه، آمریکا و صهیونیسم بین‌الملل و اجرای طرح موسوم به صلح ابراهیمی، یعنی عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی است.

در مقابل این تهدیدات، افرادی که قادر باشند در برابر جنگ شناختی، اقتدار شناختی ایجاد کنند، مجاهد فی سبیل الله هستند. اگر این افراد در مسیر جهاد کشته شوند یا بمیرند، شهید فی سبیل الله خواهند بود.

این میدان جهاد می‌تواند جهاد فرهنگی باشد که در برابر تهاجم فرهنگی قرار دارد، یا جهاد سیاسی باشد که به مقابله با ضربات سیاسی اختصاص دارد. همچنین می‌تواند جهاد اجتماعی باشد که به تقویت وحدت و انسجام درونی در برابر دشمن کمک می‌کند؛ چرا که دشمنان همواره به دنبال تفرقه و گسست هویتی هستند. جهاد خدمت نیز یکی دیگر از عرصه‌های جهاد است؛ زیرا دشمن تلاش می‌کند نظام اسلامی را ناکارآمد جلوه دهد و از این طریق یأس و ناامیدی ایجاد کند. کسانی که در این مسیر تلاش کرده و شبانه‌روز برای کارآمد کردن نظام اسلامی زحمت می‌کشند، اگر در این راستا به مرگ طبیعی، حادثه‌ای یا طراحی دشمن کشته شوند، قطعاً شهید فی سبیل الله خواهند بود.

مصداق بارز این مجاهدت‌ها شهدای خدمت ما هستند. آیت‌الله رئیسی خستگی‌ناپذیر بود و خود را وقف خدمت به اسلام و ایران و کارآمدی نظام کرده بود و در برابر دشمن ایستادگی کرد. شهید آیت الله آل هاشم واقعاً پدر آذربایجان شده بود و همه جریان‌های آذربایجان ایشان را قبول داشتند و موجی از امید و حرکت و تحول را در آذربایجان ایجاد کرد تا جایی که چرخه اقتصادی آنجا رونق گرفت.

شهید عبداللهیان نیز باید گفت که او واقعاً مجاهد دیپلماسی مقاومت بود و زحمات زیادی را متحمل شد. ایشان در بعد راهبردی ، برنامه ریزی و عملیات میدان داری میکرد و به مسائل اشراف داشت؛ شهید سردار سید مهدی موسوی نیز وظیفه حفاظتی خود را به خوبی انجام می‌داد و با دقت خاصی از اسلام و رئیس جمهور حفاظت می‌کرد.

جایگاه شهید در دنیا و آخرت

شهید قبل از شهادت سرباز خداوند و مجاهد فی سبیل الله محسوب می‌شود. او تلاش کرده و خونش را در راه خدا نثار می‌کند و پس از شهادت عنوان جدیدی به نام «شهید» پیدا می‌کند.

این عنوان برای خودش و جامعه اسلامی اثر دنیوی و اخروی دارد؛ اثر اخروی این است که مقرب درگاه الهی می‌شود و برای یاران و امت شفاعت می‌کند به گونه‌ای که درجه‌ای بالاتر از شهادت نیست.

این مقام یک بعد دنیوی نیز دارد. شهید کیست؟ شهید از درجه سربازی و مجاهدی تبدیل می‌شود به کارگزار دستگاه خدا در عالم غیب که از کسانی که در مسیر شهادت حرکت می‌کنند و یا روحیه شهید را دارند، دستگیری و کمک می‌کنند. مانند فرشتگان مقرب درگاه الهی.

در این زمینه، چند شاهد قرآنی را بیان می‌کنم. هر کسی که مؤمن و صالح باشد بعد از مرگ، حیات برزخی خوبی پیدا می‌کند، اما برای هیچ‌یک از این مؤمنان و صالحان در قرآن کلمه “حیات” به کار نرفته است فقط در مورد شهید، بیان شده است که او زنده است؛ این یک نکته بسیار مهم است.

آیه می‌فرماید (وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْیَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ}
(اى پیامبر)هرگز مپندار کسانى که در راه خدا کشته شدند، مردگانند،بلکه [آنان] زنده‌اند،[و]در پیشگاه پروردگارشان روزى داده مى‌شوند!

اولاً، شهید در دنیا مقام بالایی دارد و از رزق مادی و معنوی برخوردار است. ثانیاً خوشحال هستند (فرحین بما آتاهم الله من فضله) ثالثاً، (یستبشرون باللذین لم یلحقوا بهم من خلفهم الا خوف علیهم و لا هم یحزنون) شهدا به یاران خود بشارت می‌دهند و امید می‌دهند؛ به آن‌ها می‌گویند که نگران نباشند، ناامید نشوند و غمگین نباشند.

شهدا از این منظر پیشگامان حرکت تمدنی اسلام ناب و مکتب اهل بیت در عصر ما هستند. آن‌ها جلودار هستند و خط‌دهی می‌کنند. ارتباط آن‌ها با عالم دنیا به شرطی برقرار است که ما از یاد شهید، نام شهید و راه شهید الهام بگیریم و شهیدگونه زندگی کنیم. روحیه‌ای مانند روحیه شهید حاج قاسم سلیمانی که شهیدگونه زندگی کرد و به مقام عالی رسید.

در آیات بیان شده (احدی الحسینین) ؛ اگر پیروز شویم، پیروز شده‌ایم و اگر شهید شویم دست ما برای کمک باز می‌شود؛ به تعبیر رهبر معظم انقلاب شهدا همچون امامزاده‌ها هستند و بارگاه قدسی دارند.

لذا باید ارتباط روحی با شهدا گرفت و این ارتباط انسان را به خدا نزدیک می‌کند؛ دل را آرام می‌کند و در رأس شهدا، سیدالشهدا ابا عبدالله الحسین قرار دارد. اینکه اشک‌های ما برای ایشان گناه‌ها را پاک می‌کند، این نشان‌دهنده ارتباط روحی ما است.
سلام علیکم خواندم خیلی خوب است اما به نظر می اید ادامه دارد

مقام معظم رهبری در رابطه با شهادت سید حسن نصرالله فرمودند ما غمگینیم اما حزن و اندوه ما بر این شهدای بزرگ مقاومت از جنس حزن برای سیدالشهداست. در مورد شهید رئیسی هم اینگونه باید باشد.

یک شنبه ۲۸/ ۲/ ۱۴۰۴

ماهنامه مرکز

ماهنامه شماره ۴۱۹
پیمایش به بالا